Sjuk

Idag är jag sjuk och hemma från jobbet. Halsontet ville inte ge med sig igår. Fick t o m ta Panodil för att ens kunna svälja. Ingen höjdare nu inför nyår. Har dock just druckit ett glas färskpressad apelsinjuice så jag hoppas att det ska ge med sig nu. I annat fall blir det väl till att fira nyårsafton ensam hemma i sängen. Mina föräldrar har erbjudit sig att komma ner så jag slipper vara ensam, men är jag sjuk så är ju inte jag ett så roligt sällskap. Nåja det är väl bara att hoppas på det bästa. Gäller att dricka mer apelsinjuice och kanske äta lite vitlök.

Halsont

Vaknade imorse med halsont. Är inte alls nöjd. Dessutom som jag hur dåligt som helst. Vaknade kl 3 första gången och var säker på att jag snart skulle behöva gå upp. Sen fortsatte det vid 4, 5, 5.30 och 6.15 efter det somnade jag aldrig riktigt om för då störde jag mig mest på att jag hade ont i halsen. Jag vill inte bli förkyld nu.

Hemma igen

Då var man äntligen hemma i sin egen lägenhet igen. Det är som de säger borta bra men hemma bäst. Ok inte så kul att man ska jobba imorgon igen, men det handlar ju bara om två dagar sen har man ju lite ledigt igen. Jag får iaf sova i min egen säng inatt. Fick lite sällskap i bilen på vägen ner då Camilla och Sarah ville åka med. Alltid roligare att ha sällskap när man sitter och kör. Sen hämtade jag upp min katt i Uddevalla också. Hon verkar också tycka att det är skönt att vara tillbaks i stan.

Bowling

Då har man bowlat för första och sista gången detta året. Gick väl sådär...kunde ju iaf gått betydligt sämre. Var ute med Jessica och hennes kollegor. Vissa trevliga andra enormt jobbiga. En var 40 år men betedde sig som 5. Min fråga var: Har människan gått på droger så att hjärnan tagit stryk. Inte snällt men hon var fan helt störd. Nåja...bowlandet var trevligt iaf.

Imorgon bär det av ner till Göteborg igen.

Sammanfattning av 2008

För att sno lite så kommer här en lista som jag snott från min kompis Jessica.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Avslutade ett sju år långt förhållande
2. Höll du några av dina nyårslöften? Har inga nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja ett helt gäng gamla kollegor fick barn
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Norge och Italien
6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009? Vill göra fler resor
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid minnas, och varför? Jag är rätt dålig på datum men än så länge minns jag att min sista arbetsdag på Pluspeople var den 25/8 dock minns jag inte när jag avbröt mitt förhållande. Vet inte om det säger något om mig.
8. Vad var din största framgång i år? Tycker nog inte jag haft så många framgångar i år, men jag har ju lyckats hitta nytt jobb iaf.
9. Största misstaget? Lät mig påverkas av ragatan Marie-Louise
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej
11. Bästa köpet! Min dator
12. Vad spenderade du mest pengar på? Min dator och min resa
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina vänner gör mig alltid glad
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008? Förknippar aldrig låter med årtal
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Troligtvis både och
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat blev ju varslad som tack
18. Hur tillbringade du julen? Med familjen
19. Blev du kär i år? Nej
20. Hur många one night stands? Ett
21. Favoritprogram på TV? Chuck, Desperate housewives, Dirty Sexy Money, Eli Stone, Fringe, Ghostwisperer, Gossip Girl, Greys Anatomy, How I Met Ypur Mother, Life, Lipstick Jungle, Private Practice, Pushing Daisies, Samantha Who, The Starter Wife, True Blood och Ugly Betty
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Finns bara en jag hatar och henne har jag hatat länge. Sen är jag väl kanske inte helt förtjust i mina gamla chefter i Örebro heller.
23. Bästa boken du läste i år? Har inte läst någon, men Camilla Läckbergs ljudböcker är bra
24. Största musikaliska upptäckten? Nickelback
25. Något du önskade dig och fick? Nytt jobb
26. Något du önskade dig men inte fick? En ny tillsvidareanställning
27. Årets bästa film? Många bra men kan inte nämna någon favorit
28. Vad gjorde du på din födelsedag? Jobbade...det brukar jag göra
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre: Om jag fått resa mer
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Lite mer välklätt
31. Vad fick dig att må bra? Mina vänner och min katt
32. Vilken kändis var du mest sugen på? Jared Leto....hans ögon är fantastiska
33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Politik är inget för mig
34. Vem saknade du? Mina vänner....vi träffas alldeles för sällan
35. De bästa nya människorna du träffade? Susanne, Kicki, Christoffer, Elisabeth och Peder
36. En värdefull läxa du lärt dig i år? Ingen tackar dig för att du sliter ihjäl dig
37. Citera en sångtext som summerar ditt år: Kan nog inte komma på någon som passar in. Har varit ett stormigt år där jag både förlorat jobbet och hittat ett nytt samt gjort slut med sambon. Men vet någon en sång som handlar om det är det bara att höra av sig.

Juldagsfirande

Igår blev det fest. Var hemma hos Jessica på förfest innan vi gick vidare till hotellet. Var en trevlig kväll, men det blev lite för mycket alkohol så jag blev illamående och spydde. Blev dock genast bättre efter det och drack en hel del vatten under resten av kvällen.

Helt otroligt är också att jag inte mår dåligt alls idag. Hade lite huvudvärk tidigt imorse, men drack lite vatten och sen var den borta.

Får dock bli en lugn kväll idag men lite film eller serier.

God Jul

Då har man ätit julmat, tittat på Kalle Anka och öppnat alla julklappar. Nu blir det mest att sitta och prata med föräldrarna framför TV:n under kvällen. Brorsan och hans tjej har redan åkt då de ska till hennes familj och fira.

Känns lite underligt att man inte behöver åka någonstans imorgon utan att man fortfarande kommer vara kvar här uppe. De senaste sju åren har jag ju alltid varvat så att jag antingen varit hos mina föräldrar eller hos mitt ex föräldrar på julafton för att på juldagen åka till nästa. Men som sagt i år blir det ju inte så.

GOD JUL hoppas ni alla har en trevlig kväll.

Då var man i Ed då

Då befinner jag mig uppe i Ed och är grymt trött. Det blev till att gasa när jag körde så jag skulle komma fram någon gång. Har besökt mina föräldrar och min morbrors familj och är nu hemma hos min bror. Ska snart lägga mig så jag kommer upp någon gång imorgon.

Önskar iaf alla en GOD JUL

Julkänsla någon?

Har ännu inte fått någon julkänsla. Frågan är om den kommer infinna sig alls. Jag vet inte men det känns som jag bryr mig mindre och mindre om högtider. Ok det är trevligt att få vara ledig det nekar jag absolut inte till och det är väl trevligt att få tillbringa lite tid med familjen och äta god mat. Men just att det är jul känner jag inget speciellt inför. Undrar om det ens skulle hjälpa att klä granen och lyssna på julmusik. Nåja jag ser iaf fram emot ledigheten.

Packande

Just nu ser mitt nystädade sovrum ut som ett bombnedslag. Det beror på att jag just nu står och packar in alla mina julklappar där så det ligger papper och snören högt och lågt. Det försvinner ju dock så fort jag är klar. Efter det börjar min packning av allt jag ska ha med mig när jag åker upp till min familj imorgon. Orkar ju inte så och packa allt sådant precis innan jag ska åka. Då räcker det med att packa ner datorn. Packa in allt i bilen samt lyckas få med katten,

Södertälje

Jag funderar på att besöka Södertälje då jag åker upp till Stockholm i vår för att hälsa på Marlén. Min nya bekantskap Peder bor ju där så det vore kul att träffa honom i verkligheten för att se vad han är för typ. Fast har jag tagit mig till Sthlm så kan ju faktiskt han ta sig in dit för det är ju inte så långt. Dessutom tyckte ju han att det var att mötas halvvägs om vi möts i Sthlm så det kanske skulle passa. Är ju kanske bättre att träffa honom där än i närheten av hans lägenhet om han är en knepig typ. Är ju bättre  om jag är i närheten av Marléns lägenhet för då kan man ju alltid säga att man måste dit för att man har något planerat.

Så var helgen snart slut

Jaha så var denna helgen också snart slut. Dock är det ju bara två arbetesdagar kvar till nästa ledighet. Har varit hos min moster och överlämnat min julklapp. De blev mycket glada och nöjda. Är ju alltid trevligt när folk blir det över presenterna de får. Är ju inte så roligt att ge bort något som inte uppskattas.

Scheman

Ska boka in en tid med Susanne då vi ska träffas. Hennes sambo åker till Paris på juldagen och kommer hem den 10/1 så någon gång däremellan ska vi försöka få våra scheman att passa. Troligtvis blir det väl en dag då vi båda är lediga. Annars blir det så stressigt då vi båda har en tendens att jobba över på vardagarna. Jag hoppas att vi ska kunna ta en fika eller middag ihop. Sen funderar jag på när Weronica kommer hem från Kosovo också för då ska jag även träffa henne. Det kan vara lite jobbigt att få ihop allt när man jobbar lite olika tider. Jag har ju turen att jag iaf inte jobbar helg men det gör ju många av mina vänner, så vi arbetar nästan alltid om varandra. När jag är ledig jobbar de och vise versa. Blir mkt klippa och klistra.

Fruktkorg

Då var julklappen till min moster klar. Blir en skål med frukt och godis. Så här ser den ut.


Dagens middag och shopping

Eftersom jag håller på att städa idag orkade jag inte laga till någon middag så det fick bli pizza. Samtidigt som jag var borta och köpte den passade jag på att köpa lite frukt och godis som jag ska ha i min mosters julklapp. De brukar alltid få förbrukningsvaror av mig då de redan har så mycket. Men det är ju klart...de kommer ju att få en skål för all frukt och allt godis ska ju ligga i något. Köpte iaf ett fint litet juläpple som kostade lika mycket som ett kilo äpplen normalt kostar. Så här såg det iaf ut.



Sen orkade jag bara äta upp halva pizzan också.

Tatuering

Jag känner för att skaffa en tatuering, men jag vet inte riktigt hur jag vill att den ska se ut. Jag har funderingar på någon sorts klätterväxt som ska gå längs foten och en bit upp på smalbenet. Men sen kan det även vara snyggt med några stjärnor plaserade på utsidan av foten. Jag får fundera vidare och försöka hitta bilder som kan inspirera mig. Dock tror jag iaf att den ska vara svart/vit.


Storstädar

Nu försöker jag storstäda lite....har hittills dammsugit och dammtorkat sovrummet och badrummet, samt rengjort toaletten och badkaret. Passade även på att slänga i en tvätt. Näst på tur står köket där jag just satt i gång diskmaskninen. Sen blir det till att diska lite förhand för att sedan torka rent och dammsuga. Efter det kvarstår bara tvrummet och hallen. Det andra sovrummet lämnar jag för det får mitt ex sköta själv. Han har ju ändå redan flytt upp till uddevalla och jag tycker att städar jag övriga delar av lägenheten kan han faktiskt fixa det själv....Jag är ändå aldrig där inne så jag kan stänga till dörren så jag slipper se hur stökigt det är. Dessutom är ju jag den ende som städat och tvättat de senaste månaderna.

Sen vill jag bara lägga fram att jag faktiskt hatar att städa och drömmer om att kunna anställa städhjälp...det finns inte mkt som är tråkigare faktiskt.

Sovrummet blev iaf ganska mysigt med lite levande ljus


Sömn

I natt har jag sovit riktigt bra och länge. Behövde nog det då bristen på sömn har pågått i flera månader, men nu blev det nog iaf 9 timmars sömn. Jag kom faktiskt i säng före kl 2 inatt också. Mycket beroende på att jag inte satt och chattade med någon på msn. Så nu när jag är utvilad så kanske man skulle ta och julstäda lite också.

Julklappar

I år har jag fått två julklappar från mitt jobb. Det beror nog på att jag jobbar mot två olika avdelningar. Från den första fick jag två biobiljetter samt info om att de skänkt pengar. Från min andra avdelning fick jag massa olika sorters sill. Så nu har jag meddelat mina föräldrar att de inte behöver köpa någon sill till julbordet.

Sushi

Idag blir det sushi till middag....ok jag åt det till lunch igår men jag blev så sugen förut idag när mig kollega åt det till lunch så jag bara måste köpa det. Men det kommer bli kvar till imorgon med så det får bli sushi tre dagar i rad....men det är ju så gott.

Dagens tema: Pepperkaka

Idag jobbade Elly min kollega sin sista dag på kontoret. Hon hade dagen till ära bakat lite pepparkakor till oss alla på kontoret samt till alla tekniker. Så imorgon ska jag ta med teknikernas pepparkakor till Kungsbacka så att de kan få dem. Till fika hade hon dessutom med mjuk pepparkaka så vid 14-tiden hade vi en trevlig fikastund där hon blev avtackad med en blomma.

Det har varit kul att jobba med Elly och även om vi kommer jobba några dagar till med varandra, dock på distans då hon ska till gällivare, så tycker jag det är tråkigt att hon ska börja på en annan avdelning inne i stan.

Dessutom blir det avtackning för Jan-Olof i Kungsbacka imorgon då han går i pansion så fr o m måndag kommer jag sköta hans uppgifter.

Skitväder

Är inte alls nöjd med vädret idag. Imorse när jag klev utanför dörren blåste det svinkallt och småduggade. Hade velat gå tillbaks till sängen och dragit täcket över huvudet, men jag promenerade iväg till jobbet. Även när jag gick hem blåste och duggade det. Alltså samma skitväder hela dagen.

Vart tar tiden vägen?

Varför ska klockan gå så fort? Känns som man kommer hem från jobbet sen ska man helt plötsligt lägga sig för att orka gå upp till jobbet igen.

Fattar inte hur jag ska orka med att inte ha någon semester 2009 om jag får fortsätta jobba då vill säga. Det är det som är surt när man har ett nytt jobb, man får aldrig någon semester. Det är iaf tur att man gillar att jobba och framför allt har ett jobb man tycker är roligt. Hade jag inte haft det hade jag dog inte fixat det hela. Min semester i år har inte varit mer än 2 veckor och 4 dagar. Det vill säga att jag haft iaf två veckor mindre än vad man har rätt till. Senast jag hade en längre semester var vid årskiftet 2006/2007 då jag var ute och reste i 5 veckor.  Men jag brukar säga att jag ser fram emot semesteråret 2010. Det är bara att hoppas på att man tjänat ihop lite semester till dess. =)

Löner

Jag blir aldrig klok på det. Ena månaden får man övertid om man jobbat mer än 8 timmar någon dag medan man nästa månad inte får det. Är det något jäkla specialsystem som avgör det eller? Har iaf mailat och frågat så jag hoppas de har något svar till mig angående det. Skulle gärna vilja ha lite extra pengar....så fet var ju inte lönen. Hoppas nästa är bättre

Reserv nr 10

Idag fick jag ett brev från skolan där jag sökt en utbildning. Jag har reservplats nr 10 så nu ska jag maila och meddela om jag vill ha kvar platsen. Eftersom jag inte vet om jag har jobb längre än januari ut så är det väl bara till att tacka ja.

Slocknade

Sov nog inte mer än max fem timmar inatt så förut blev jag så trött att jag slocknade brevid datorn. Inte bra alls då det kan medföra vissa problem att somna nu ikväll....men då har jag ju iaf fått sova lite. Tycker nog björnarna har det bra så här års som kan gå i ide. Känns som det inte hade varit helt fel...jag hade nog iaf kunnat sova i 12 timmar....men men man ska ju upp klockan 6.30 imorgon så det är ju bara att glömma

Förlängning

Idag fick jag veta att Eltel är nöjda med mig och vill förlänga mitt kontrakt i ytterligare en månad. Anledningen till den korta förlängningen beror på att cheferna måste prata ihop sig. Efter det får vi väl se vad de beslutar sig för. Det är iaf skönt att veta att man har jobb en månad till.

Stockholm

Undrar om jag har skrivit om att jag har en kompis som kommer lämna västkusten i januari för att flytta till Sthlm. Hon fick för sig att söka ett jobb där uppe och fick det så det bär det snart av för henne. Så nu blir det att åka ditt upp till våren och hälsa på och som hon uttryckte det "göra stan osäker" nu när vi båda är singlar. Ser fram emot det hela.

Kanske kan pressa in en träff med Peder då också om vi fortfarande har kontakten då. Skulle vara kul att se vad han är för människa.

Dock är det ju besöket hos Marlen som blir det viktiga. Att traska runt i stan och ta en festkväll på nåt ställe.

Lunch

Nej det är kanske dags att ta tag i det hela och göra iordning lite lunch....det får bli en sallad som vanligt. Har gjort en kyckling- och en laxsallad så nu är det dags för kyckling igen. Det är gott med sallad och det går snabbt att göra.

Vad kommer att ske?

Nu är det bestämt att min kollega kommer att jobba 6 dagar till sen kommer hon vara ledig innan hon börjar på sin nya avdelning. Ska bli intressant att se vad som händer då. Tror jag kommer få dra det tunga lasset eftersom jag är den ende som kan avtalet. Varken min arbetsledare som nu får min kollegas tjänst eller den nye arbetsledaren kan det. Dessutom ska jag ju också jobba med en annan tjänst då jag delas mellan två avdelningar. Ska bli intressant att se hur detta kommer gå. Dvs om jag själv får vara kvar efter nyår då.

Ja oavsett vad som händer ska det bli intressant att följa.

Helgen är snart över

Jaha så var det söndag igen. Ska strax åka iväg till min moster på middag och det är väl ungefär vad som händer idag. Har tvättat lite också.

 Inatt drog katten in en mus i lägenheten vilket inte var något jag uppskattade. Kastade ut den och låste in katten. Det är väl det närmsta ett straff för en katt man kan komma för något sådant. Önskar man kunde få dem att förstå att de inte ska dra med dem in, men det är lite svårt.

Lördagsglögg

Vad skönt det är att vara ledig. Sov väl inte mer än vanligt inatt, men det hade jag ju inte räknat med heller. Det var ju bara en förhoppning. Satt som vanligt vid datorn och chattade halva natten.....eller hela nästan för ja somnade kl 6. När jag vaknade vid 12 så blev det bestämt att jag skulle till Patrik så jag var ute hos honom och hälsade på och fick lite glögg. Blev dock inget långvarigt besök då han ska upp till Uddevalla på födelsedagsfest idag så jag var där mellan 13-15....men det var trevligt och glöggen var god. Var för övrigt min första glögg för året.

HELG!!!

Ja så var det helg igen. Denna helgen ska jag sova ut. Som vanligt hoppas jag iaf på det, men det brukar aldrig bli så. Dessutom får jag ha lägenheten för mig själv också då mitt ex åker till Uddevalla. Ska väl försöka städa lite, men annars ska jag nog göra så lite som möjligt. Han ska dessutom snart på en visning för en lägenhet. Han ska troligtvis köpa sig en lägenhet så snart kanske jag får bo själv på heltid. Det ska faktiskt bli skönt. Även om det kommer bli lite ödsligt till en början, men jag har ju gjort det förr och vet att jag överlever =)

Sen vet man ju faktiskt aldrig om jag kommer få ha kvar mitt jobb och får jag inte det nej då får man väl söka jobb i hela Sverige. Det kan ju innebära att man själv får flytta och lämna denna trevliga stad.

Spotify

Idag fick jag äntligen en inbjudan till Spotify. Det var mitt ex som hade fått 2st att ge bort så då fick jag en. Jag är mkt tacksam. Så nu håller jag på att göra mina egna spellistor. Gillar att kunna lyssna på massa musik utan att behöva ladda ner eller att betala. Jag hoppas alla får möjlighet att få använda Spotify.

Datorhelvete

Blev inget inlägg igår och det av en anledning. Dator fanskapet vägrade fungera. Vaknade kl 5 i går morse av att jag fick ett meddelande på msn. Ett sådant där försök till virusspridning. Stängde ner rutan och somnade om. När klockan ringde 5.45 så gick det inte få fram någon bild på skärmen. Nej den var helt svart så jag stängde av datorn och tänkte att den skärper nog till sig. Oj vad jag trodde fel. När jag kom hem och startade den så kom jag inte in i windows. Fick bara upp frågan om jag ville starta windows som vanligt eller göra någon sorts reparationsstart. Vad jag än valde fick jag upp samma meny igen. Tillslut efter ett antal svordomar och en timmas letande så hittade jag min recoveryskiva och körde den. Inte bara en gång nej två gånger krävdes pga att något gick fel första gången. Hela ominstallationen tog från 19.30 till 23.00. Inte vad jag hade tänkt mig ägna kvällen åt. Efter att ha kommit in i windows la jag ca en timma till på att installera programvaror. Idag fixade jag det sista så nu är den tillbaks i normalt skick igen. Jag är dessutom jätteglad att nästan alla mina grejer låg på D: så det var bara några få saker som försvann när jag ominstallerade C:. Jag är verkligen tacksam över att det finns partitioner samt att jag inte är helt blåst när det kommer till datorer utan faktiskt kan fixa ett och annat. Men det får man väl tacka min 4:a åriga gymnasieutbildning för.

Nu hoppas jag inte den bråkar på ett tag.

Jag lär somna på jobbet imorgon

Imorgon ska jag på möte på morgonen och innan det ska jag hämta upp min kollega så jag får gå upp klockan 5.45 för att hinna hämta henne och sen köra ner till Kungsbacka. Jag kommer vara så trött imorgon. Föreligger nog viss risk att jag somnar på jobbet.

Jag kommer även att få träffa alla tekniker imorgon. Ska bli kul att se hur alla ser ut, men jag lär väl inte kunna placera rätt namn med rätt ansikte på ens hälften av dem.

Efter mötet kommer jag att ta hand om kabelteknikerna själv då han som lär mig ska göra annat. Han ska få börja ta det lite lugnt nu när jag börjat och han snart går i pension. Tror det kommer gå bra. Ska bli kul iaf att komma igång igen.

Somnade ifrån

Inatt somnade jag även ifrån min chatt med Peder inte bara en gång nej två gånger...men jag hade förvarnat honom så han var nog ganska beredd på att det kunde hända annars hade det nog framstått som ganska otrevligt.

Strömproblem

Ibland är det kanske tur att man inte sover så bra. Somnade runt midnatt och vaknade kl 1 och kollade då upp på väckarklockan som bara stod och blinkade. Tydligen hade strömmen gått vilket innebar att klockan inte längre fungerade. Så hade jag inte vaknat då så hade jag mkt väl kunnat försova mig. Ibland ska man ha lite tur också.

Dömätt

Är även dömätt idag. Var hos min moster på middag och är nu hur mätt som helst. Det blev middag, efterrätt samt lussekatt. Alldeles för mycket. Undrar när denna mättnadskänsla ska ge sig.

Sen har jag heller inte lagat den mat jag hade tänkt laga i helgen. Får nog bli i veckan eller nästa helg istället. Det blir iaf till att göra en ny omgång sallad imorgon.

Trötter

Ja vad ska man säga....jag är verkligen usel på att försöka sova. Hade tänkt lägga mig ganska tidigt igår. Blev det så nej det gjorde det inte. Satt istället och chattade med Peder på msn till klockan blev 4 i morse. Sen sov jag till 10.45. Så just nu är jag ganska så trött och kommer nog lägga mig snart. Inte bra att vara uppe till 4 på morgonen två nätter i rad och sen sova totalt 14 timmar när man ska gå upp 6.30 hela veckan. Är det jul snart så man kan få vara ledig mer än två dagar?

Jag får nog snart avinstallera msn på datorn så jag inte kan chatta hela nätterna.....men nej det vore ju tråkigt vad ska man då göra istället när man har lust att prata med människor.

Dessutom gillar jag att prata med de jag pratar med hela nätterna. Msn får vara kvar

Sömn är tydligen överskattat

Jag har nog inte sovit riktigt på säkert två månader. Sover igenomsnitt 7 timmar per natt under vardagarna och ännu mindre har det blivit på helgen. Så natten som var hade jag tänkt sova ganska mycket. Blev det så nej. Jag var på väg att lägga mig klockan 1 i natt men istället blev jag sittandes och chattade men en polare till klockan var typ 3 sen la jag mig och sov...Klockan 10.45 vaknade jag så det blev inte ens sju timmars sömn inatt. Och känner jag mig själv rätt blir det inte bättre inatt, men snart är det julledighet och då kan man kanske sova ut lite.

Julklappar

Då har man fått några julklappar inhandlade. Det värsta med att handla vid den här tiden på året är alla människor, långa köer och brist på parkeringsplatser. Egentligen borde man köpa alla julklappar i februari eller något sådant.

Nästa helg får jag väl ge mig ut igen för jag har fortfarande kusinerna och min moster kvar att köpa till. Sen kommer jag även köpa en liten grej till mitt ex föräldrar, men jag vet redan vad jag ska ge till dem så det är inga problem.

Helgvila

I övrigt förutom lite julklappsshopping i helgen så blir det lugnt. Måste vila ut för jag sover så enormt dåligt varje natt. Dock ska jag till Camilla och hämta mitt paraply som jag glömde där förra helgen när hon hade fest. Sen blir det kanske ett besök hos min moster för att äta middag och eventuellt ett besök hos Patrik om han har tid.

Eventuellt åker exet till sina föräldrar i helgen också vilket vore skönt så jag verkligen får vara själv när jag är hemma i lägenheten. Är skönt att bara kunna vara då.

Men det visar sig väl vad som händer.


Julklappsbekymmer

Varje december har jag samma problem. Vad ska jag köpa till folk i julklapp. Som tur är har min bror köpt julklapparna till våra föräldrar så jag behöver bara skicka över pengar....men vad ska jag ge övriga. Jag är glad att det bara är en kompis och troligtvis två kusiner som jag behöver köpa till. Min bror och jag ger inte varandra julklappar vilket vi båda tycker är bra. Normalt sett brukar jag ju få vara med och köpa till mitt ex familjemedlemmar också, men det slipper jag ju i år. Dock kommer jag ge hans föräldrar en skål med frukt och godis som de får när jag åker upp till mina föräldrar. Kommer lämna av den på vägen. Sen får jag väl ge mitt ex en liten julklapp också då vi fortfarande är vänner och faktiskt fortfarande bor i samma lägenhen. Man ska ju vara snäll vid jul.

Kusinerna har jag inte en aning om vad jag ska köpa till. Önskar de kunde sluta köpa grejer till mig så jag slapp detta bekymmer varje år....får väl arbeta på att övertala dem till nästa år.

Sen har vi Jessica....hon är också svår...men jag har iaf några idéer men behöver lite mer hjälp men hon har inte yppat mycket inte....så Jessica hjälp mig.

Matlagning

Jag funderar på om jag ska laga till lite olika maträtter i helgen som jag kan ta med mig som lunch till jobbet. Vad ska man laga det är det svåra. Det får bli något med kyckling iaf. Sen någon typ av gratäng kanske.

Spotify när?

Jag väntar fortfarande på min inbjudan till Spotify....skulle snart vilja ha den. Snål som jag är just nu vill jag inte betala för det heller. Min lön är liksom redan slut. Men jag får väl se om den dyker upp snart.

Rykte eller sanning?

Hörde idag att kontoret jag just slutat på ska läggas ner och att all personal är varslad. Eventuellt får de erbjudande om att börja jobba i Malmö eller Umeå. Det är de två kontor som ska finnas kvar. Ingen höjdare om man bor i Göteborg eller andra orter i landet. 17 kontor är det som berörs och alla mina gamla kollegor och andra som jag jobbat med sen 4,5 år tillbaks. Tycker detta är jättetråkigt. Dock är jag mycket lycklig att jag gjorde det val jag gjorde. Detta är andra gången i rad som jag gör rätt i att byta jobb efter att ha varit konsult där.

Helgfördriv

Jag har redan börjat fundera på vad jag ska göra i helgen. Jag tror det får bli ett besök upp till Trollhättan och min kusin Madeleine. Jag funderade ju på att åka dit innan jag besökte Martina förrförra helgen men fick ju inte tid till det så jag får väl försöka denna helgen istället. Sen får jag väl se om det kanske blir något julklappsinköp också. Inte för att jag en aning om vad jag ska köpa, men något hittar jag nog säkert.

Dagens lunch....fast imorgon

Idag har jag även varit duktig och fixat till morgondagens lunch...och middag också för den delen. Har gjort en stor sallad bestående av , Isbergssallad, paprika, lök, champinjoner, majs, gurka, fetaost, kyckling,vilda tomater, quinoa, och Moghrabiah eller stor couscous som det är. Det blev god. Det enda som saknades i den var keso med lök men det var slut på den på ica så det fick vara. Hur som helst har jag nu en hel skål full med sallad. Nyttigt värre de kommande dagarna blir det iaf.


Bomber, rån och jag

Jaha idag spärrades gatan utanför mitt nya kontor av pga något bombhot. Jag tyckte det verkade konstigt att det flög runt en polishelikopter utanför fönstret när jag satt och åt lunch. Det fick ju dock sin förklaring. Tydligen var det någon snubbe som gått in på en bank och lämnat kvar en påse och sagt att det var en bomb. Det bästa är ju att de inte ens vet om det var ett rån. Tror detta är tredje gången en bank blir rånad i närheten av migg kontor. Hände två gånger på mitt gamla jobb. Sen har matbutiker brevid mina lägenheter på två olika ställen blivit rånade vid två olika tillfällen. Jäkligt knepigt att jag alltid ska lyckas hamna på sådana ställen.

Här är iaf dagens artikel

Varför kommer det alltid en måndag efter en söndag?

Så idag var det måndag igen....Kan lova att jag inte kände för att gå upp när klockan ringde i morse. Dels var jag trött pga lite sömn i helgen. Sen hjälpte det ju inte att jag vaknade en jäkla massa gånger inatt. Är inte alls nöjd med mina sömnsvårigheter jag haft den sista tiden. Men imorgon får jag iaf sova 15 minuter till då jag ska jobba här på hisingen och inte behöver köra ner till Kungsbacka.

Jag börjar känna mer och mer att jag är för fyradagars arbetsvecka....vore skönt att vara ledig tre dagar i veckan istället för två. Inför detta snälla.

RSS 2.0