Tapetsering i Masthugget

Har varit hos Elly och tapetserat idag. Blev väldigt bra om jag får säga det själv. Vi gjorde en fondvägg i hennes sovrum. Mönsterpassning krävdes också. Tre timmar tog det att färdigställa väggen. Sen blev det lite advetsfika med smörgås, pepparkakor och glögg.

Kattunge

Detta är ju en helt undetbar kattunge


Fullt upp i helgen

Jag väntar på att Mattias ska höra av sig. Ska nämligen hjälpa honom att packa grejer då han ska flytta till en ny lägenhet. Dock blir det ett litet avbrott då jag ska hem och ta emot Susanne med all hennes packning. Men förhoppningsvis kommer vi få packat det mesta av Mattias grejer idag. Imorgon ska jag ju hjälpa Elly att tapetsera, men det blir inte förrens på eftermiddagen så lite hinner jag ju hjälpa till på förmiddagen också om det behövs. Dessutom ska Mattias sova här då han inte har någon el i sin nya lägenhet ännu. Blir väl iaf i två nätter verkar det som. Trevligt med lite besök.

Jag är bra på det här med att sno listor

Under mitt liv har jag

(x) snott den här listan
(x) tatuerat mig
(x) fått sparken (kanske inte fått sparken men blivit varslad pga arbetsbrist.)
( ) bott utomlands (tycker två månader räknas)
(x) varit i slagsmål, varit inblandad i ett där vi blev offren
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
( ) försökt köra ifrån polisen
(x) kysst en främling
(x) gått på en blinddate, kan man väl kalla det när man bara sett en bild som inte alls stämmer.
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärarvikarie
(x) skolkat
(x) piercat mig
(x) sett någon dö
(x) flugit
( ) spytt i en bar
(x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
(x) somnat i skolan eller på jobbet
( ) använt ett falskt id
( ) varit med om en jordbävning
(x) sovit under stjärnorna
( ) kört av vägen
(x) varit vilse
(x) sjungit karaoke
(x) fyllt på olja i bilen
(x) åkt rullskridskor
( ) varit förlovad (är)
( ) hoppat från en bro
(x) stannat uppe hela natten
( ) någon gång inte duschat på en vecka
( ) legat på sjukhus
(x) brutit ett ben
(x) skrattat så mycket att jag gråtit
( ) haft en Britney Spears-skiva
( ) dansat på ett bord
(x) badat naken
( ) hoppat fallskärm
( ) rökt en cigarett
( ) varit hög
(x) varit full
(x) varit kär
( ) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) rymt hemifrån
( ) varit i Ryssland
(x) varit i USA
(x) varit i Afrika
(x) varit i fler än 10 länder
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) gjort en snöängel
(x) fuskat när du spelat spel
(x) varit ensam
( ) blivit rånad
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) hatat ditt utseende(hatat är ett starkt ord, jag har varit mindre nöjd med saker)
(x) varit vittne till ett brott
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) simmat i havet
( ) känt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) skrivit ett brev till tomten
(x) blåst bubblor
(x) fått en önskan inslagen
( ) ätit hund/katt-mat
(x) sjungit i duschen
( ) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) tror på spöken/demoner (vore intressant om det fanns andar)
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
( ) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan
( ) gråtit på en buss
(x) snattat

Farmor och farfar

Tänkte göra ett litet inlägg om min farmor och farfar. Dessa två helt underbara människor som har funnits och delvis finns i mitt liv.

Farfar

Han har för mig alltid varit lång, stor och stark. Idag när jag såg honom var han mycket mindre och man såg verkligen att han blivit gammal det senaste. 87 år har han hunnit bli och jag hoppas han får leva några år till, men tyvärr såg jag hur blek han har blivit och det kan nog kanske vara så att livsgnistan har slocknat nu när farmor har gått bort. Jag var mycket hos dem när jag var yngre och bodde här uppe. När jag var liten och ännu inte hade börjat skolan, men tog min brors matteböcker, så fick jag honom att sitta och förhöra mig. Jag älskade matte och hade ju lärt mig räkna upp till årskurs 3 nivå då min bror var tre år äldre än mig. Han hjälpte gärna till. Han har alltid haft ett intresser för jakt, och har haft jakthundar så länge jag kan minnas. När det gällde köttfärssås var det alltid farfar som lagade den rätten för det var han bättre på än farmor annars kan jag inte minnas att han lagade så mkt mat. Jag minns alla historier han berättat om sin uppväxt och ungdom. Jag minns hur musikalisk han är. Hur han kan höra en melodi och sen ta upp sitt dragspel och spela den. Jag minns alla hans gökur och klockor han hade. Jag minns när han hade råkat ut för olyckan där han blev sågad i benet, hur han berättade att han låg och tittade på medans de operarade han gråstarr. Jag minns hur förstörd han var när han hade varit ute i skogen med vår hund och hon hade gått genom isen och han inte hade lyckats rädda henne. Jag minns så mycket och jag hoppas att jag iaf kan få några fler minnen av farfar. Förhoppningsvis får jag träffa honom i jul.

Farmor

Hon var nog en av de godaste människor jag stött på. Sa aldrig ett ont ord om någon och jag tror aldrig något sagt något ont om henne. Hon ställde alltid upp och hjälpte till och hon har alltid tagit hand om sin familj. När hennes barn blev stora och fick egna, ja då fanns hon där och hjälpte till att ta hand om dem. Hon tyckte mycket om blommor och djur. Hon var även en mästare på att baka. Alltid när man kom dit dukade hon upp med smörgåsar och en mängd kakor. Allt smakade alltid väldigt bra. Det som var häftigt med henne var att hon älskade skräck- och sci-fi film. Jag minns när jag var där som 10-12 åring och vi vid midnatt satt uppe för att titta på handen som gungar vaggan. Jag minns när vi besökte dem i ånimskog och jag fick smaka på tomaterna hon hade odlat. Inga tomater var så goda som hennes. Jag minns även hennes rädsla för att bli dement. Något som tyvärr hände. De senaste året har man inte känt igen mycket av henne. Hon har inte haft en aning om vem man varit och har haft svårt med att prata då hon tappat ord. Dessa år utgör dock så kort tid och man minns henne mycket mer för den hon var innan dess. Farmor som spelade spel med mig när jag var där, gav mig struvor på min födelsedag bara för att hon visste att jag älskade de kakorna. Gjorde sin pressylta till jul och gav bort en del till mig för att hon visste att jag tyckte om den och verkligen uppskattade den. Tog med mig till en av de hon jobbade hos då hon jobbade inom hemtjänsten för hon visste att jag ville ha sådana landskapsdockor som hon hade och den kvinnan jag följde med till gjorde dem så jag fick en möjlighet att beställa de jag ville ha. Hon hade alltid tid och man kände aldrig att man var i vägen. Jag kommer sakna min farmor, men jag kommer alltid ha minnet av henne och älska henne för den hon var.

Begravning

Igår...läs onsdag....så åkte jag upp till Ed. Kom från jobbet 17.30 efter ytterligare en dag med övertid...sen blev det att åka hem och packa bilen full med grejer som skulle med hit upp. På vägen svängde jag inom uddevalla för att lämna av en bilnyckel. Blev sittandes där och pratade till klockan var strax efter 21 vilket innebar att jag var här strax efter 22. Anledningen till resan hit upp var ju min farmors begravning som var idag torsdag. Vet att det egentligen är fredag nu, men eftersom jag inte lagt mig än så är det torsdag i min värld. Begravningen var jobbig och tårarna kom redan när jag kom fram till de främsta bänkraderna och såg hennes kista stå där. Det var jättefina blommor på och runt kistan, men det hjälper ju föga. Hörde mina kusiners snyftningar under hela begravningsgudstjänsten vilket inte heller underlättade. Och när jag sen såg farfar bryta ihop när han gick fram och tog farväl och la sin blomma då var det riktigt jobbigt. Att se farfar så ledsen skär i hjärtat och att se hur gammal han har blivit är jobbigt.

Killar hur fungerar de?

Ja som jag skrev i tidagar inlägg så har ju Mattias yttrat saker som kan tydas som att han vill ha ett förhållande med mig. Igår så sa han att han inte kan inleda något med mig för han tycker han är för tjock. Så jag får vänta tills han är normalviktig om jag inte redan hittat någon annan då. Vet inte hur detta ska tolkas. Om han verkligen var riktigt intresserad borde han ju inte vilja riskera det eller? Dessutom slängde han in en smiley efter kommentaren om jag inte hittat någon annan. Som kommentar på det svarade jag: eller du har flyttat från stan....då kom ett mmm och ytterligare en smiley....Vem fan använder smileys i det sammanhanget....man fattar ju nada då.

Det var som jag misstänkte...

en ganska meningslös resa till Malmö för min del. 5 timmars bilresa för ett 2 timmar långt möte som inte gav mig någonting. Detta ledde i sin tur till att jag var tillbaks på mitt kontor vid 15 och först då kunde ta tag i mina riktiga arbetsuppgifter. Klockan 19 lämnade jag kontoret så 3 timmars övertid blev det idag. Sen var det hem kasta i sig lite mat och åka till min moster med en extranyckel så de kan mata min katt medan jag är i Ed. Efter det drog jag vidare till Daniel och lämnade honom en reseadapter. Klockan 21 var jag hemma igen. Lång dag har det varit då jag gick upp redan 5.45 i morse.

Är väl dags att sova

Ja eftersom jag nu måste gå upp 5.45 imorgon så är det väl bara dags att lägga sig nu om man inte ska vara helt död imorgon. Ska ju försöka orka med att träna efter jobbet även imorgon så då måste man ju ha lite energi iaf. Sen hoppas jag på ordentligt med sömn natten till onsdag för på onsdag ska jag ju köra upp till Ed efter jobbet eftersom jag ska på begravning på torsdag för min kära farmor.

Malmö

Ja det är staden jag ska besöka imorgon i jobbet. Klockan 5.45 behöver jag gå upp imorgon pga det. Känner jag mig nöjd...nej det gör jag inte. Känner jag mig stressad över att jag inte kan vara på mitt kontor och faktiskt utföra de arbetsuppgifter jag måste göra...ja det gör jag. Är det smart att lägga en resa dit ner nu när månadsskiftet närmar sig...nej det är det inte. Ja det var mina tankar om resan till Malmö

Sen natt.

Somnade typ 03.30 inatt efter att ha pratat med alla möjliga i telefon och på msn. Tiden går väldigt fort när man har trevligt. Trodde jag skulle sova länge idag, men jag vaknade vid 8.30 av att katten ville in. Sen vaknade jag utvilad vid 10.45 så då var det bara att traska upp ur sängen. Som vanligt lyckas man inte sova så många timmar man önskade. Idag har jag iaf städat lägenheten. Alla rum utom gästrummet för där står det massa grejer jag ska packa in i bilen på tisdag. Så när jag har gjort det ja då ska jag städa där inne så det är rent och fint när Susanne kommer med alla sina grejer. Nu ska jag bort till Ica och handla lite mat så jag får något att äta till middag idag. Ska även köpa med juice till kontoret imorgon.

Mattias

är killen jag har lite svårt att få grepp om. Idag när vi pratade tog han återigen upp samtalet om huruvida vi skulle ha det om vi var ett par. Detta gjorde han ju i våras...sen la han ner det och nu har han börjat ta upp det igen. Han tyckte iaf att jag var snäll, söt och smart...men om vi var ett par ville han att jag skulle ha långt hår. Jag hade som motsvarande krav att jag ville träffa honom oftare isf. Än så länge har vi träffat varandra 4ggr sen april. Ändå pratar vi med varandra varje dag nästan. Känns lite sjukt att vi inte träffats mer....men han jobbar ju som en galning stackarn. Eventuellt ska vi träffas vad som nu blir idag söndag. Om han inte får något förhinder eller sover bort hela dagen då vill säga. Får väl se vad han säger då. Ska bli intressant.

Tv

Ja det är vad jag har köpt i dag. Det blev en 40" Samsung LED. Väldigt nöjd med mitt köp. 18500 kostade den. Som hittat. Nu gör den sig iaf väldigt bra på min tvbänk i vardagsrummet. Att jag sen kan köra film från datorn på den via nätverket är inte helt fel heller. Behöver inte ens starta upp filmen på datorn utan jag delar bara ut katalogen är kanon.

Vaccinerad

Då var man vaccinerad mot den där influensan då. Undrar om man slipper undan bieffekterna. Det hade ju varit väldigt skönt, speciellt med tanke på att jag har massor att göra imorgon. Ska bl a gå igenom hela förrådet och försöka skapa lite plats.

Killar...

tillhör ett roligt ställe. Har ju skrivit om Niklas i Kungälv några gånger. Han valde ju att gå på dejt med en annan tjej och har ju nämnt för mig att det börjar bli seriöst med henne. Det roliga är att han ändå skickar mig massa sms och det är inte den barnvänliga varianten han skickar. Skulle den där tjejen se dem skulle det nog inte vara seriöst mellan dem än. Både igår och idag har han skickat mig massa sms. Nästa gång ska jag dock tipsa honom om att nog fundera över hur han faktiskt känner för henne. Inte bra att gå in i något nytt bara för att du har möjligheten. Och med tanke på att det faktiskt är såpass nytt som det är borde han ju inte hålla på att skicka mig massa sms. Det är ju inte så att man smsar andra personer mer intima saker om man är nyförälskad. Jaja det är ju hans problem, men jag hoppas att han raderar vår sms historik för jag känner inte för att bli kontaktad av någon brud som undrar vad jag håller på med.

Ullared

Denna underbara serie. Vilka människor, vilka citat. Hoppas det blir en ny omgång.

Farbror Hansa...

kom på besök i lördags kväll tillsammans med mina föräldrars grannar. Han var väl inte i det nyktraste tillstånd jag träffat honom, dessutom hade han tappat bort sin plånbok. Efter ett tag började han även klä av sig på överkroppen. Han tyckte tydligen att det blev varmt. Mamma fick några bilder där han posserade så fint.

Support

Ja det har jag fått leka i helgen. Pappas dator hade lagt ner så jag fick köra lite recovery på den sen fick jag flytta över hans kontakter från jobbmobilen till hans nya jobbmobil samt från hans privata till den nya han fick av oss i födelsedagspresent.

Bilresa med katten

Efter bordhistoran åkte jag upp till Ed. Med mig hade jag min katt. Han skötte sig väldigt bra i bilen. Låg i mitt knä nästan hela vägen. Enda problemet var att han hade huvudet på min högra arm så jag hade lite problem att växla. Snöade gjorde det också när jag kom strax norr om Uddevalla och hela vägen till Ed. Där hade det t o m lagt sig ca en cm på marken.

Vad ska man säga om Jysk

Ja Elly köpte ju ett bord på Jysk i torsdags. Vi kunde dock inte få med det eftersom de inte kunde få ner det så vi skulle ju återkomma på fredagen. Vi åkte därför dit på fredag efter att jag hade slutat jobbet. Kom in på lagret i tron om att de hade plockat ner bordet under dagen. Det hade de inte. Han som sålde oss bordet gick runt och tittade och hittade tillslut hyllan där bordet var. För att komma åt det var han först tvungen att flytta en stor pall med vad jag tror var stolar. Mycket instabilt staplat, men han lyckades få undan pallen. Sen kommer han till oss och säger "Bordet är där uppe och det kommer ramla massa saker här så ni kan väl gå in i butiken så länge" öhh ramla massa saker hur tänker man då om man utgår från det. Jag kan iofs förstå det för ovanpå bordet var det staplat stolar återigen mkt instabilt. Vi gick in och satte oss i en soffa och väntade. Efter typ 15 min kommer killen och säger "jag får inte ner det och nu har liften fastnat också". Han visade oss återigen problemet. De fick lösa det så att de fick frakta hem det gratis till Elly idag. Dock kan jag sammanfatta det hela med att jag inte är imponerad över hur Jysk sköter sitt lager.

Inte mkt bloggande...

har det blivit i veckan. Har varit sjukt trött. I söndags låg jag bara och sölade i sängen och kollade på serier. Orkade knappt gå upp och laga middag. Måndag var jag duktig och tränade efter jobbet, tisdag somnade jag typ 19 och vaknade 21 fortfarande astrött. Var vaken några timmar och somnade om. Onsdag tränade jag igen och sen satt jag och pratade med Susanne ett bra tag i telefonen. Idag har jag träffat Elly. Skulle hjälpt henne att köra ett bord, men butiken fick inte ner det från lagerhyllan så vi får hämta det imorgon. Nu är jag astrött igen och ska lägga mig. Imorgon blir det Ed efter att jag hjälp Elly.

Grattis pappa

Ja idag fyller pappa 58 år. Han börjar bli lite gammal. Födelsedagpresenten har jag köpt. Han får en mobil från mig, mamma och min bror. Hoppas han blir nöjd med den. Han får den imorgon när jag kommit upp till dem.

Outfit på festen

På festen kommer jag ha följande klänning och över den jackan som ni också ser på bild. Båda nyinköpta i veckan.


Idag har jag shoppat

Det blev 3 par nya skor/stövlar. Kände att jag behövde lite nytt. Köpte dem på skopunkten så jag tog tre betala för två. Sen blev jag medlem i deras klubb också och fick ytterligare 10% i rabatt.

Här är iaf de tre valet föll på.



Ikväll på 50-årsfesten blir det stövlarna till och från festen och pumpsen där inne

Dagens händelser

Idag har jag varit och tränat på gymmet så lite trött är jag i musklerna. Lär väl få lite träningsvärk igen. Nu är det duschen som gäller och sen blir det att städa och bädda rent i sängen. Får ju vara lite ordning om man ska få besök. Måste gå och handla lite kattmat också och Mattias vill nog kanske ha lite att äta när han kommer så mat får väl stå på inköpslistan också.

Onsdagen var rätt skön.

Igår hängde jag med några kollegor till Elisabethskolan. Där fick jag 30min ryggmassage samt ögonbrynen plockade. Massagen var väldigt skön och jag fick hjälp med några muskelknutar så nu ska jag nog klara mig ett tag till. Skulle egentligen ha varit hos Mattias också, men han hade väldigt mkt på jobbet så vi fick skjuta på det. Troligtvis kommer vi träffas idag istället om det inte dyker upp något nytt förhinder. Det var tänkt att jag skulle hälsa på honom, men innan jag gick från jobbet så frågade han om han inte kunde komma hit istället. Det är ju nästan så jag börjar tro att han börjat gilla hisingen. Eller så tycker han att han har för stökigt för att våga släppa in mig hos sig.

Igår då....

hjälpte jag Elly att flytta. Hon flyttade till trappuppgången bredvid, men upp till tredje våningen så det var ett fasligt springande i trappor. Det som var lagom bra var att jag hade träningsvärk redan innan. Behöver jag påtala att den är värre idag. Det gick ändå rätt snabbt tror vi hade flyttat allt samt städat på typ fem timmar. Hennes nya lägenhet kommer nog bli jättefin när den är färdigmöblerad.

Den är tillbaks...

ja min dator alltså. Åkte ut till Kortedala och bytte tillbaks till min egna. För trots at den strular så in i helvete så är det ändå min datorn och jag kan göra vad jag vill med den. Så nu är det bara att hoppas på det bästa.

RSS 2.0